Asociatia Renault Club Romania

Ajuta Asociatia Renault Club Romania donand 2% din impozitul pe venit conform legii 571/2003.
CIF: 27972078
IBAN: RO55 INGB 0000 9999 0233 9076

duminică, 8 august 2010

Cum se desface bordul la clio bicorp sau symbol faza 4

Avem nevoie de o surubelnita cu Torx 20 si o surubelnita plata.
Se scot bandourile logitudinale ale bordului (cel pe care scrie airbag si cel din stanga volanului). Ies foarte usor. Se trag cu mana, sau cu o surubelnita, dar cu grija mare sa nu zgariati ceva. Sub ele sunt in 4 suruburi.


Se scoate capacul de deasupra blocului de lumini si cel de stergatoare. Si acesta iese foarte usor prin simpla tragere in sus. Cel mai simplu e sa il apucati de gaurile de la blocul de lumini si cel de stergatoare. Dupa ce ati scos acel capac, se mai vad inca 2 suruburi.(poza 4)


La symbol acest capac e prins impreuna cu cel inferior cu 2 suruburi.(poza 5)

Mai sunt 3 suruburi in gurile de aerisire ale parbirzului. Cate unul in capete si unul pe mijloc. Acestea 3 au alt pas, deci atentie - nu le confundati cu celelalte.

In laterale sunt 2 suruburi de plastic care se desfac tu T30 parca sau cu mana. Se desfac un pic si apoi se trag cu tot cu plasticul negru.

Trebuie indepartat chederul in zona ce se poate observa in poza 8.

Prin fanta ce va ramane intre plastic si tabla, dupa indepartarea chederului, se vad niste cleme care se desfac cu ajutorul unei surubelnite, prin impingere. Dupa ce au fost desprinse toate clemele, plasticele trebuie scoase si din bord prin tragere in sus.

In acest moment bordul este desfacut. Se scoate DOAR prin tragere in fata. Il apucati de exemplu de fantele de aerisire a parbrizului si trageti spre voi. Ca sa iasa mai usor trebuie sa apasati un pic deasupra airbagului. Nu trageti in sus de bord. Numai in fata iese.

Dupa ce l-ati tras vreo 3 cm este complet desprins (e vorba de cele trei margini metalice din componenta cadrului airbag-ului) si puteti sa il scoateti, cel mai bine pe usa pasagerului.(vezi poza 10)
Pentru a pune bordul la loc urmati instructiunile in sens invers. Se aseaza bordul putin in fata si dupa ce il aliniati, impingeti usor din fiecare parte. Trebuie sa apasati un pic in zona airbag-ului pentru a intra cele 3 cleme in urechile metalice.

2 comentarii:

  1. L-am desfacut pe jumate. Din zona airbarg-ului nu vrea nici cum sa iasa...Am apasat, am tras...dar parca il mai tine ceva. In ce zona trebuie sa apas sa iasa mai usor>? Spre parbriz sau spre mine? Si la montare unde sa apas sa intre ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Am desfacut bordul si mi-am pus ceasuri cu CB. Problema e urmatoarea: nu mai pot monta bordul inapoi. Ideea e ca nu intra bordul la loc in zona airbarg-ului. Am apasat in zona aia sa intre cele 3 cleme de la airbarg in gaurile metalice, dar nu merge. Dati-mi o idee cu ce sa apas acolo sa poata intra?

    RăspundețiȘtergere