Asociatia Renault Club Romania

Ajuta Asociatia Renault Club Romania donand 2% din impozitul pe venit conform legii 571/2003.
CIF: 27972078
IBAN: RO55 INGB 0000 9999 0233 9076

duminică, 23 ianuarie 2011

DRL (Daytime Running Lights) pe faruri de clio 2

Ok, am montat faruri de clio rs cu lupa si xenon, avem lumina de calitate si nu deranjam participantii la trafic noaptea. Insa suntem nevoiti sa folosim lumini de intalnire si pe parcursul zilei.
Asa a aparut drl-ul (daytime running light) ca alternativa la faza scurta, protejand-o pe timp de zi si astfel in cazul instalatiei de xenon prelungindu-i "viata", timpul de functionare.
Spre deosebire de alte modele de masini care au primit din fabrica bec dedicat pentru drl, la farurile de clio am hotarat sa folosesc becurile de faza lunga pentru aceasta functie de lumini de zi, evident la o intensitate a luminii redusa cu 50-60%.
Montajul a fost realizat de un prieten, care mi l-a si montat ieri intr-o ora, insa l-am mai tinut si de vorba. Fiind din Iasi, a trebuit sa ma deplasez pana la el, de aceea va rog sa-mi scuzati aspectul masinutei, tot drumul fiind plin de antiderapant si mazga.
Astfel arata montajul, el se poate pune foarte usor intr-o cutie si in functie de modelul de renault si spatiul existent se poate amplasa in perfecta siguranta si fara sa incurce cu nimic.

La mine la clio, l-am montat in spatele bordului, deasupra cutiei cu sigurante (acolo am gasit loc) si legaturile pe sigurantele de faza lunga, plus contact, semnal de pozitii aprinse si o masa.
Lucian concentrat ca intotdeauna realiza conexiunile. Eu cu pozele si comentariile.

Practic, dupa cum puteti observa si in filmulet, luminile de zi functioneaza in modul urmator: pun contactul se aprind automat, daca dau flash faza lunga se aprinde la intensitate maxima, la punerea pozitiilor/faza scurta drl-ul se stinge.
Reglajul intensitatii luminii se regleaza foarte usor de la potentiometrul semireglabil cu ajutorul unei surubelnite.


O "imbunatatire" dupa parerea mea foarte utila pe timp de zi pentru cei ce folosesc xenon pe faza scurta (clio2, clio3, megane2, etc.) cu o investitie mica, un montaj simplu si sigur.
Daca va intereseaza un astfel de montaj si doriti mai multe informatii, gasiti adresa mea de mail la contact.http://www.blogger.com/img/blank.gif

Montajul a primit o cutiuta de 120x80x36mm, cablaj plug&play si s-au montat cateva exemplare pe megane2.
Adaug si informatia ca intre timp am trecut la o versiune noua, imbunatatita: http://theclioteam.blogspot.com/2012/02/drl-daytime-running-lights-v2-pentru.html